Kamers met kansen - terug naar startpagina

Locaties
klik & scroll!

Waar vind ik Kamers met Kansen
ZOEKEN
Word nu partner van Kamers met Kansen Nederland!

Amersfoort toont daling jeugdwerlozen

vrijdag, 9 juli 2010
 
De werkloosheid onder jongeren in Amersfoort en regio neemt sinds mei licht af. Begin dit jaar was in de regio nog een forse toename van de jonge werklozen, net als in de rest van het land. Dat minder jongeren geen baan hebben, komt onder meer door de aantrekkende economie. Ook werken vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid allerlei partijen intensief samen om jongeren meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt.
 
In het Actieplan Jeugdwerkloosheid werken sinds augustus 2009 gemeenten in de regio nauw samen met scholen, werkgeversorganisaties en UWV WERKbedrijf. Doel is het bestrijden van werkloosheid onder jongeren. Vanaf september 2009 tot en met april 2010 zijn in de regio Amersfoort ongeveer 800 jongeren geplaatst op een baan, 700 op een leer-werkbaan en 3.900 jongeren op een stage (vooral via de ROC’s). Op dit moment hebben in de regio 760 jongeren tot 27 jaar geen baan, van wie zo’n 480 in Amersfoort.
 
Leren en werken
Vanuit het Actieplan Jeugdwerkloosheid ontvangen werkgevers subsidies voor het creëren en het behouden van leer-werktrajecten. 35 moeilijk te plaatsen jongeren zijn de afgelopen maanden aan de slag gegaan bij voestalpine Polynorm, in de bouw en in de installatietechniek. Het aantal studenten op de ROC’s dat geen leer-werkbaan kon vinden, is sinds september gedaald van 150 naar 60 door extra begeleiding van ROC en SOVEE. Het streven is dit aantal verder omlaag te brengen.
 
Actieplan Jeugdwerkloosheid
Omdat de jeugdwerkloosheid sterk toenam, is in augustus 2009 het Actieplan Jeugdwerkloosheid opgesteld voor de regio Utrecht-Oost. Deze regio bestaat uit de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Soest, Woudenberg, Leusden en sinds januari 2010 Nijkerk. Het actieplan is gericht op het kennen van alle jongeren, die werk zoeken. Zij krijgen begeleiding op maat. Vooral kwetsbare jongeren krijgen extra ondersteuning. Zo mogelijk gaan jongeren terug naar school om hun opleiding af te maken. De aanpak is ook gericht op een betere aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt en een betere afstemming tussen de partijen die bij de bestrijding van jeugdwerkloosheid betrokken zijn.
 
BRON: nieuwssite gemeente 7 juli 2010
 
Klik hier voor de bronwebsite

Nieuwsarchief 2014

Nieuwsarchief 2013

Nieuwsarchief 2012

Nieuwsarchief 2011

Nieuwsarchief 2010

Nieuwsarchief 2009

Nieuwsarchief 2008

Nieuwsarchief 2007

Nieuwsarchief 2006